Koronatid – men:

Mandag 18. oktober 2021 kl. 1900 ble årsmøtet for hisorielaget holdt i Øvrebø gamle Prestegård.

Årsmelding for Øvrebø Historielag 2020: Til tross for pandemi har vi dette året hatt fem styremøter i historielaget og ett sammen med prestegården – det siste i forbindelse med asfaltering av tunet. Vi hadde planlagt naturlostur i mai, men på grunn av smittevern ble denne utsatt til 31. august. Da gikk vi til Støssvann i strålende høstvær for å markere 75n år med fred. Det var ca.80 deltakere på turen.

(Der ble det avduket en plakett til minne om motstandsarbeidet som Oluf Reed Olsen hadde med utgangspunkt fra ei hytte der. De tre medarbeiderne hans Gunnar og Lars Upsahl og Steinar Ilebekk og andre deltakere ble også minnet med en bildemontasje som også ble avduket.)

Det har vært noe dugnad i fjøset og redskapsbua ble ferdig med god hjelp av sponsorene vi hadde. Takk til alle som stiller trofast opp på dugnad!

Øvrebø-kalenderen ble gitt ut i år også. Vi tar gjerne i mot bilder som kan publiseres i denne. Takk til alle som er med og støtter oss ved kjøp av kalender og med sponsing.

Årsskriftet ble utgitt for 25. gang.

Valg, styret: Odd Erling Aurebekk: valgt for 2 år Arne Faremo: valgt for 2 år Kine Horrisland: 1 år igjen Eva Rølland: 1 år igjen Janne Aurebekk: 1 år igjen Karl Birkåsen: valgt som vara for 1 år Edgar Føreland: valgt som vara for 1 år Alle valg godtatt med akklamasjon

Regnskap godtatt med akklamasjon

Sven Slettedal holdt et interessant kåseri om «Motstand i Agder» under 2. verdenskrig.

Det ble servert nydelig kake, kringle, kaffe og mineralvann, og praten gikk livlig rundt bordene. Dessverre var det få av medlemmene som møtte opp, men et betydelig innrykk av folk fra Vennesla/Søgne gjorde sitt til at det ble et hyggelig årsmøte.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

• dugnadsgruppa startet opp igjen på onsdag 25. august og fortsetter framover på onsdager fra kl. 1000 til ca 1430. Hjemmesida har også lidd litt av korona, men fortsatt kan du repetere det som har stått i Årsskrivene. Vi holder på med årsskrivet for 2011 og vil fortsette med de følgende årene etter hvert. Du finner det under rubrikken Årsskriv. Det vil komme nye artikler ca. hver 14. dag.